Wysłany: Czw 20 Mar, 2008 19:32 [Jeruzal] Odpust św. Wojciecha 2008
Loteria, taca i aukcja w sumie przyniosła kwotę 24.099,00 zł i 1 euro! Pieniądze te zostaną przeznaczone na remont zabytkowej świątyni. Ksiądz Andrzej Sobczyk i parafianie z Jeruzala składają serdeczne Bóg zapłać!
Zaproszenie od księdza Andrzeja Sobczyka - proboszcza parafii Jeruzal:
Parafia Jeruzal serdecznie zaprasza 26 kwietnia 2008 (sobota) na uroczystość odpustową św. Wojciecha. W programie uroczystości m.in:
- uroczysta Msza Święta na Rynku w Jeruzalu - godz. 11:00
- aukcja z udziałem aktorów serialu "Ranczo" - prowadzenie Cezary Żak
- loteria fantowa
- koncert zespołu "Kwiaty"
Dochód zostanie przekazany na ratowanie zabytkowej świątyni w Jeruzalu
* Jeruzal znajduje się kilkanaście kilometrów od stacji Mrozy. Z Mrozów można dojechać do Jeruzala autobusem (kierunek Jeruzal lub Dębowce): rozkład jazdy PKS z Mrozów do Jeruzala
_________________ Pamiętaj! Źródłem utrzymania Forum są reklamy Adkontekst. Uszanuj ich obecność. Chomikuj i udostępniaj pliki w przyjemnej atmosferze
Masz bloga lub swoją stronę? Chcesz pomóc w promocji forum? Dodaj nasz baner
Pisz poprawnie po polsku. Korzystaj z modułu pisownia zanim wyślesz post.
Ulubiona postać: Ławeczka,Wioletka,Werka,Jola Pomógł: 4 razy Wiek: 18 Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 208 Piwa: 9/6 Skąd: Mrągowo
Punkty: 213
Wysłany: Nie 27 Kwi, 2008 16:47
Odpust oraz rozne atrakcje itp.. w Jeruzalu były najlepsze jakie w zyciu widziałem
Mam nadzieje ze jeszcze zawitam do Jeruzala bo wioska jest przecudna
Najlepiej przyjade albo na dozynki 15 sierpnia albo na zlot ranczersów
Chciałbym podziekowac Gosi, Magdzie Waligórskiej, Axell'owi i pozostałym Ranczersom czyli Ani,Kamilowi,Mariuszowi,Kasi (Pisze wasze imiona bo nie zapamietałem Pseudonimów ) i wszystkim innym ranczersom za miła atmosferę
Pozdrawiam
_________________ "Piwo do Odebrania" - Wioletka
"Język polski to najtrudniejszy język, zaraz po chińskim podobnież..." - Śp.Jan Japycz
Słuchajcie było supeeeeeeeerrrrrr!!!!!!!!. Szkoda tylko, że było nas tak mało. Aktorzy i reżyser jak zwykle powitali nas ciepło. Ja nawet mogłem posłużyć na Mszy św. Zobaczyliśmy wnętrze plebanii a ja nawet byłem w zakrystii. Naszymi zdjęciami czyli Ani i moimi podzielimy się później.
Szkoda że nie było mnie z wami ale po fotkach widzę że wszyscy się świetnie bawili co nie którzy aż za bardzo "mamrot" hihi :P:P Może następne spotkanie Ranczersów będzie w liczniejszym gronie :P i mam nadzieje też w nim uczestniczyć
_________________ "Nie patrz na gwiazdy które znikają,lecz na oczy które kochają"
Ulubiona postać: Ławeczka,Wioletka,Werka,Jola Pomógł: 4 razy Wiek: 18 Dołączył: 16 Mar 2008 Posty: 208 Piwa: 9/6 Skąd: Mrągowo
Punkty: 213
Wysłany: Pią 02 Maj, 2008 22:14
Ania napisał/a:
Hola, hola, ja też robiłam część z tych zdjęć
To zwracam Honor, to w takim razie : Fajnie zdjecia wam wyszły Tobie Ania i Tobie Tengel2 ale jesli chodzi o to ze ja sie na nich załapałem to czasami widac mnie na nich w oddali albo z bliska, ale z bliska to jestem uciety tylko moja połowa na nich jest Oby jeszcze taki odpust sie kiedys powtorzył i z taka ładna pogoda Bo pogoda była niesamowita , jednego czego załuje to ze Mamrota nie kupiłem,kiedy wszedłem do sklepu to juz nie było Mamrotów A na Loterii Facet jakis ostatnia butelke mi sprzed nosa sprzątnał ale nadrobie to na najblizszych Dożynkach ktore sie odbeda 15 sierpnia
_________________ "Piwo do Odebrania" - Wioletka
"Język polski to najtrudniejszy język, zaraz po chińskim podobnież..." - Śp.Jan Japycz
Ulubiona postać: Wezół is cool! Pomogła: 6 razy Wiek: 57 Dołączyła: 22 Gru 2006 Posty: 133 Piwa: 4/2 Skąd: Warszawa
Punkty: 136
Wysłany: Nie 04 Maj, 2008 14:07
Jakie fajne zdjęcia! Ogromnie mi szkoda, że PIERWSZY RAZ NIE UDAŁO MI SIĘ być na ranczerskiej impresie - musiałam wyprawiać imieniny mężowi , bo Jerzy Ale pocieszam się, że imieniny się udały, a ranczerskich imprez też jeszcze na pewno sporo przed nami i już mnie nie ominą
_________________ Będę_walczyła_jak_lwica
Reklama
Dołaczył: Dawno temu ...
Skad: z Wilkowyj